SAP פורטלס

הגן של משרדי SAP החדשים ברעננה תוכנן כגן אקולוגי מקיים, כחלק מכל הפרויקט שקיבל תקן LEED. לצורך ההשקיה נעשה שימוש במי מזגנים, בבחירת החומרים התחשבנו בנושא אי החום העירוני, מירוב השימוש בקרקע ואקולוגית האתר.

תכנון הצמחיה מושתת על צומח חסכוני בהשקייה וכולל מגוון צמחים ואלמנטים דוממים שתוכננו בקפידה כדי לשמש כבית גידול מיטבי לחרקים פרפרים וציפורים. שלד הצמחייה הנו ים תיכוני וכולל עצים, שיחים ומכסי קרקע רב שנתיים. השתמשנו בשיחים פורחים כנקודות צבע תוך התייחסות למופע עונתי משתנה. אזורי הגינון חופו ברסק גזם להפחתת התאדות מי השקיה והעשרת הקרקע.

תכנון החוץ סביב בית SAP התייחס לחזיתות המבנה, רחבת הכניסה, שטחי חניות וגן ירוק שיזמין את עובדי החברה לקחת "פסק זמן" להירגעות ומילוי מצברים. לגן קראנו "הגן הנעלם", הגן מוקף בצמחיה ירוקה היוצרת הפרדה בין הגן לסביבתו.  קווי הגן, שביליו והמשטחים הקשיחים רכים וזורמים בין החללים השונים. הגן מאפשר טיול בין פינות ישיבה אינטימיות ונעימות. בצד אחד של הגן מוקמה רחבה פתוחה המהווה המשך לחדר האוכל ותשמש כאזור הסעדה חיצוני.

בנוסף, הפרויקט כלל תכנון גינון פנים בכל הקומות כחלק מחללי הפטיו של המבנה וגינת גג לשימוש העובדים כמרחב שהיה ירוק סמוך לחדר הכושר.

 

אדריכלות : ישר אדריכלים 
אדריכלות פנים: רם גולדברג

אפרת שחר, זיו כהן, גלעד שקד

סאפ פורטלס ישראל בע"מ

רעננה

צוות התכנון

מזמין העבודה

מיקום

12 דונם

שטח התכנית

2014

שנת התחלת תכנון