אדריכלות נוף ותכנון סביבתי

פורטלס SAP

לקוח: SAP פורטאלס

תכנון שטחי החוץ סביב בית SAP ברעננה, התכנית מתייחסת לחזיתות המבנה, רחבת הכניסה, שטחי חניות וגן ירוק שיזמין את עובדי החברה לקחת "פסק זמן" להירגעות ומילוי מצברים. 

בנוסף לתכנית ערכי קיימות רבים בהיותה מושתתת על צומח חסכוני בהשקייה וכוללת מגוון צמחים ואלמנטים דוממים שתוכננו בקפידה כדי לשמש כבית גידול מיטבי לחרקים ולציפורים.  

לגן קראנו "הגן הנעלם"

הגן של סאפ הינו סגור מכל עבריו וע"י צמחייה ירוקה. קווי הגן, שביליו והמשטחים הקשיחים רכים וזורמים בין החללים השונים.

 

בצד אחד של המרחב מוקמה רחבה פתוחה המהווה המשך לחדר האוכל ותשמש כאזור הסעדה חיצוני.

הגן מאפשר טיול בין פינות ישיבה

אינטימיות ונעימות. שלד הצמחייה הנו ים תיכוני וכולל עצים, שיחים ומכסי קרקע רב שנתיים מעשרות מינים.

שימוש בשיחים פורחים כנקודות צבע תוך התייחסות למופע משתנה. הגן תוכנן כגן אקולוגי, מושך ציפורים ופרפרים, בגן שולבו תיבות קינון, גזעי עצים למשיכת חרקים ונעשה שימוש בחיפוי רסק גזם.

ארכיטקטורה – ישר אדריכלים